Cele mai bune geci Gore-Tex impermeabile. Jachete de ploaie

Jachetele Gore-tex au mai multe avantaje semnificative față de alte produse premium. În primul rând, jachetele goretex sunt acoperite de garanția pe viață WL Gore. Aceasta înseamnă că toate produsele, pe tot parcursul ciclului lor de viață, vor fi reparate sau înlocuite gratuit dacă materialul prezintă defecte.

În plus, toate produsele Gore-Tex trebuie să treacă teste riguroase de impermeabilizare înainte de a fi introduse pe piață, acoperind nu numai materialul, ci mai ales construcția îmbrăcămintei.

De asemenea, acestea se caracterizează prin parametri extrem de ridicați de rezistență la apă și respirabilitate, garantând o protecție completă împotriva ploii și un confort extraordinar de utilizare rezultat din uscarea rapidă și transportul eficient al vaporilor de apă către exterior.

Produsul emblematic al mărcii menționate, adică membrana Gore-Tex are statutul de legendă. A fost primul brevet de acest tip care a apărut pe piață, așa că se poate spune că a inițiat o revoluție în industria outdoor. Deși a trecut mult timp de când compania americană a început să deschidă drumul, WL Gore & Associates nu a permis o schimbare de conducere.

Deși concurența este extrem de puternică, ea ocupă totuși poziția de lider de piață incontestabil. Nu e de mirare că, de fiecare dată când începi să cauți haine de ploaie, te gândești de obicei la haine care folosesc tehnologii de la același producător. Mai târziu în articol, vă vom prezenta jachetele GORE-TEX, care sunt foarte populare în rândul clienților oricărui magazin cu articole outdoor.

WL Gore produce patru tipuri de bază de țesături pentru jachete și pantaloni impermeabili. Pe lângă Gore-tex „obișnuit”, avem și o versiune PRO cu rezistență sporită la deteriorarea mecanică, Paclite cu greutate redusă și Activ Shell cu respirabilitate sporită.

Un fapt interesant este o varietate de Goretex Active Shell cu o greutate redusă radical și o respirabilitate foarte mare numită Shake-dry. Fiecare jachetă de ploaie goretex, prin utilizarea materialului potrivit, devine și mai potrivită activității pentru care a fost concepută.

Membrana GORE-TEX – cum a fost creată și la ce servește?
Povestea WL Gore & Associates este foarte asemănătoare cu povestea despre cum s-au născut alte companii americane celebre. Și aici apare tema garajului, în care au fost efectuate experimentele, iar creativitatea și determinarea sunt recompensate cu o descoperire uluitoare. În aceste circumstanțe, fiul unui mic proprietar de companie chimică, Bob Gore, a inventat ePTFE.

Ce era atât de special la el? Ei bine, suprafața acestui material din teflon a fost acoperită cu nenumărate găuri microscopice de diametru excepțional. Așa-numiții micropori reprezintă răspunsul la o întrebare care îi deranjează de mult timp pe designerii de haine outdoor: Cum poate îmbrăcămintea impermeabilă să ofere și o bună transpirabilitate?

Aceste deschideri erau suficient de mici pentru a împiedica stropirea unei picături de ploaie prin ele și suficient de mari pentru a permite vaporilor de apă care s-au acumulat pe piele să „se evacueze”. Nu este de mirare atunci că producătorii de îmbrăcăminte s-au interesat rapid de brevet și au cusut haine tehnice pentru nevoile oamenilor din munți.

A face o descoperire revoluționară este un lucru. O altă întrebare este cum să profitați la maximum de invenția dvs. în timp ce vă atingeți obiectivele de afaceri. Brandul WL Gore & Associates nu a urmat calea companiilor al căror scop este să cucerească noi industrii și să producă o gamă largă de produse.

Compania s-a concentrat pe ceea ce știe cel mai bine, care este producerea și îmbunătățirea membranelor. Deși a trecut mai mult de o jumătate de secol de la debutul pe piață al acestui material unic, WL Gore & Associates continuă să facă același lucru – producând materiale utilizate de producătorii de îmbrăcăminte și echipamente de exterior.

Producătorii – care ar trebui subliniați – cu reputație. Pentru că trebuie să știți că compania creată de familia Gore nu își vinde laminatele către toată lumea. Sistemul extins de control permite membranelor cu sigla GORE-TEX să meargă numai la mărcile care oferă cea mai înaltă calitate.

Cu alte cuvinte, dacă un producător folosește componente GORE-TEX în produsele lor, puteți fi sigur că a fost verificat pozitiv de către inspectorii furnizorului american, iar jacheta în sine va fi la fel de bună ca faimoasa membrană.

Jachetele GORE-TEX se disting prin calitate ridicată. Acest lucru se datorează faptului că celebra membrană poate fi utilizată doar de producătorii de îmbrăcăminte de renume. Imaginea prezintă jacheta minimalistă Marmot .

Deși cuvântul GORE-TEX, deja ferm ancorat în mintea consumatorilor, este asociat în primul rând cu îmbrăcămintea impermeabilă, nu va fi o imagine completă a activităților mărcii. Specialiștii WL Gore & Associates au găsit, de asemenea, o utilizare ușor diferită pentru invențiile lor.

Articolele de îmbrăcăminte bazate pe tehnologiile GORE-TEX nu sunt întotdeauna concepute pentru a proteja utilizatorii de o ploaie. Uneori, pentru că vântul este o problemă mai mare (ceea ce – să recunoaștem – în munți ne face viața mai des neplăcută decât ploile bruște). În ultimii ani, au apărut membrane care trebuiau să ofere îmbrăcămintei protecție la vânt, menținând în același timp o respirabilitate excelentă.

Pentru ca utilizatorii de îmbrăcăminte de exterior să fie clari cu privire la tipul de membrane cu care se confruntă, în 2021 marca WL Gore & Associates a introdus o divizie foarte clară. Atunci au apărut cele două lumi GORE-TEX.

Produsele cu etichete negre atașate au fost create pentru a ne proteja cel mai bine de ploaie. Produsele cu etichete albe, adică GORE-TEX INFINIUM, trebuie să asigure cel mai înalt confort posibil și o bună respirabilitate, iar în acest caz impermeabilitatea este de o importanță secundară.

În timp ce concurența este trezită și apar laminate noi din nou și din nou, realizate de mărcile de îmbrăcăminte în sine, jachetele cu tehnologie GORE-TEX sunt în continuare bune. Deci, dacă sunteți în căutarea unui articol de îmbrăcăminte cu membrană, este foarte probabil ca primii dvs. pași să fie către rafturi cu produse bazate pe soluțiile WL Gore & Associates.

Pentru a vă ușura sarcina, am compilat o scurtă clasare a jachetelor GORE-TEX. Include modele care sunt cumpărate cu nerăbdare de către clienții magazinelor online la începutul sezonului estival 2021.

Arcteryx Beta LT

Beta LT este o familie recunoscută de jachete hardshell avansate tehnologic, oferite de marca canadiană Arcteryx. În această linie, puteți vedea cu ușurință spiritul puternic de alpinism.

Producătorul s-a concentrat pe un laminat cu 3 straturi extrem de durabil, a cărui inimă este membrana GORE-TEX Pro de cea mai înaltă clasă. Cele mai sensibile elemente, adică fermoarele, care au fost laminate pentru a-și îmbunătăți proprietățile impermeabile, au fost asigurate în mod adecvat.

Patagonia Calcite

Patagonia Calcite a fost creat pentru a răspunde așteptărilor entuziaștilor exigenți. Durabilitatea peste medie a acestui sacou ușor se datorează materialului modern – poliester cu o densitate de 75 denari, care – ceea ce merită subliniat – provine din reciclare.

Brandul Patagonia este renumit pentru standarde ecologice ridicate, dar și pentru practici demne de laudă în ceea ce privește tratamentul angajaților – ceea ce este confirmat de Certificatul de comerț echitabil.

Dar să ne întoarcem la ceea ce oferă Patagonia Calcite, deoarece genealogia ecologică nu este singura caracteristică distinctivă a acestui model tehnic. Alpinistilor le va plăcea croiala confortabilă Regular Fit care garantează o mare libertate de mișcare. Un avantaj important este și gluga profilată, proiectată pentru a se potrivi casca dedesubt (merită să acordați atenție sistemului practic de reglare).

Un element important al acestei construcții avansate este membrana excelentă GORE-TEX PACLITE Plus, care asigură rezistența la apă, menținând în același timp un nivel ridicat de respirabilitate. Este posibilă și o mai bună circulație a aerului.

Berghaus Paclite 2.0

Geaca Berhghaus Paclite 2.0 este un model în care, pentru a reduce greutatea și a îmbunătăți respirabilitatea, căptușeala a fost abandonată și s-au folosit materiale moderne, foarte ușoare.

Datorită acestui fapt, se va potrivi în cel mai mic rucsac și, dacă este necesar, vă va oferi o protecție fiabilă împotriva ploii și a vântului rafinat. Acest tip de îmbrăcăminte tehnică este cel mai potrivit pentru călătorii mai scurte, atunci când purtați un bagaj ușor pe spate.

Producătorul a decis să folosească membrana GORE-TEX cu tehnologia Paclite aici. Pentru a se asigura că jacheta nu lasă să intre apă, a avut grijă deosebită de fermoare: cea principală a fost asigurată cu o clapă exterioară și interioară, iar fermoarele care protejau accesul la buzunarele laterale erau laminate.

Black Diamond Liquid Point

Black Diamond Liquid Point este o familie de jachete ușoare cu membrană, dedicate lunilor mai calde. Puteți împacheta astfel de haine în rucsac atunci când mergeți la stânci sau intenționați să faceți drumeții în munți și doriți să vă protejați de vreme rea. Designerii de la Black Diamond au decis să utilizeze un material exterior relativ subțire și ușor, datorită căruia jachetele nu ocupă prea mult spațiu.

Produsele GORE-TEX cu membrană PACLITE Technology oferă o protecție excelentă împotriva precipitațiilor. Pentru a proteja locul cel mai sensibil împotriva apei, producătorul a folosit un fermoar sigilat de la renumitul brand YKK. Tragerea fermoarului este de asemenea suficientă pentru a deschide orificiile de sub axile, ceea ce va îmbunătăți circulația aerului.

Marmot Minimalist

Ce face ca jachetele minimaliste Marmot să fie atât de populare printre iubitorii de munte? Cu siguranță, capacitățile membranei GORE-TEX PACLITE se numără printre argumentele convingătoare.

Când adăugați cusături solide, lipite, puteți fi sigur că jacheta își va face treaba în cele mai grave momente. Important, producătorul a avut grijă și de o bună respirabilitate, care este o condiție de confort. Dacă doriți să îmbunătățiți circulația aerului, utilizați orificiile de ventilație * PitZips.

Utilizatorii jachetelor menționate sunt, de asemenea, atenți la o croială puțin mai largă, dar foarte confortabilă și la o caracteristică deja comunicată în numele acestui model. Marmot Minimalist se remarcă prin ușurința și dimensiunile sale compacte după ambalare.

Toate jachetele prezentate mai sus nu sunt bestseller-uri din întâmplare. Cel mai adesea, ei mențin poziția liderilor de vânzări timp de mai multe sezoane. Acestea sunt produse atât de rafinate încât ar fi dificil să găsim idei pentru îmbunătățiri ulterioare.

Fiecare dintre aceste jachete este concepută pentru utilizări diferite, dar într-o anumită măsură sunt interschimbabile, desigur, și fiecare este potrivită pentru majoritatea utilizărilor în aer liber. De asemenea, trebuie să ne amintim că fiecare dintre aceste jachete este disponibilă în versiuni pentru bărbați și femei.