Adidasi de alergare The North Face cu reduceri. O idee buna?

The North Face anunță o adevărată revoluție a alergării pe munte. Gama Vectiv Trail este o abordare inovatoare a alergării: mai puține leziuni, mai multă putere.

The North Face este unul dintre cele mai recunoscute branduri din industria outdoor din lume. Folosim nu numai pantofi, rucsaci sau haine create de această companie. Toată lumea va recunoaște forma sferică distinctivă a celui mai popular cort de expediție din lume.

Industria outdoor nu este strict legată doar de drumeții montane sau alpinism, ci și trail running. Pentru a satisface nevoile sportivilor, angajații The North Face colectează date, efectuează teste și se consultă cu diverși specialiști, și folosește cercetări științifice de aproape trei ani.

Aceste eforturi au vizat crearea de pantofi de alergare inovatori. Nu a fost vorba despre recuperarea din timpul competiției, ci despre înfrângerea oboselii. De aceea, a fost creată o colecție de pantofi de alergare inovatori The North Face Vectiv.

Datorită competițiilor anulate de pandemie, alergătorii care au cooperat la crearea pantofilor s-au pregătit pentru a bate recordurile individuale FKT (cel mai rapid timp cunoscut). Numai în 2021, treisprezece alergători de top au doborât 16 recorduri FKT în pantofii TNF Vectiv. Acest număr vorbește de la sine.

Tehnologii North Face s-au asociat cu alergători de munte de top. Au fost analizate nu doar obiecțiile și nevoile acestora, ci și rapoartele despre cele mai frecvente leziuni. Ca rezultat, s-a observat că leziunile apar în principal din cauza:

  • aderență slabă a pantofului pe terenuri montane solicitante
  • potrivirea inexactă a pantofului la picior
  • abraziuni rezultate din umflarea naturală a piciorului în timpul unei alergări lungi.

S-a ajuns la concluzia că aproape jumătate dintre alergători se luptă cu leziuni la nivelul piciorului.

Cunoașterea „inamicului” ar putea fi eliminată cu succes. Așadar, accentul a fost pus pe reinventarea celor mai importante trei aspecte ale pantofului: talpa exterioară, talpa intermediară și partea superioară. Sunt responsabili de prindere, amortizare și potrivire a pantofului cu piciorul.

Trei aspecte ale unui pantof de alergare bun: aderență, potrivire, flexibilitate

Elemente ale construcției pantofilor The North Face Vectiv

Talpa exterioară SurfaceCTRL este responsabilă pentru o bună aderență pe terenuri solicitante. Dacă alergi în munți, pui piciorul pe o piatră alunecoasă, uneori pe pietriș fin, iar alteori pe rădăcini alunecoase, expuse din cauza defrișărilor.

Există, de asemenea, mușchi de copac, un strat de zăpadă sau noroi în traseul de pe munte. Pantofii North Face Vectiv folosesc talpa SurfaceCTRL, care oferă o tracțiune optimă pe toate tipurile de teren. De asemenea, s-a asigurat că pantoful este ușor și oferă o bună senzație de sol. Prin urmare, stratul exterior al talpii este suficient de subțire.

SurfaceCTRL constă dintr-un singur compus din cauciuc moale care este biologic 40%. Important, sistemul de pe talpa exterioară se corelează cu talpa interioară, care la rândul său se corelează cu fiziologia procesului de rulare. Datorită acestui fapt, obținem o aderență optimă atât pe traseele de urcare, cât și de coborâre.

Talpă intermediară conturată. Talpă intermediară VECTIV

Acest element este responsabil pentru reducerea impactului piciorului pe sol. Despre ce este vorba? În timp ce alergăm, ne regăsim în aer pentru o clipă – aceasta este diferența dintre alergare și mersul pe jos sportiv. Apoi piciorul ajunge pe sol.

Ca urmare a fricțiunii statice, obținem energia necesară pentru a face următorul pas. Momentul critic al întregului proces este momentul în care piciorul atinge solul. Apoi, întreaga greutate corporală și energia cinetică a mișcării noastre cad în aria de câțiva centimetri pătrați.

Cu cât alergăm mai dinamic și mai rapid, cu atât pășim mai mult pe pământ. Alergând într-un ritm mediu pe o porțiune montană de 10 km, facem în medie 8-12 mii de pași. Numărul mare de pași creează anumite riscuri.

Cercetările efectuate de experți independenți au arătat că talpa intermediară VECTIV a pantofului inovator TNF reduce impactul cu 10% fără a afecta dinamica și eficiența sportivilor.

Spuma intermediară VECTIV este mai ușoară, mai moale și mai conformă cu piciorul decât oricare dintre spumele utilizate anterior la pantofii de alergare The North Face. Aici s-a ales o combinație de două densități. Cea mai mare este responsabilă pentru o mai bună susținere și protecție, iar cea mai mică pentru ușurință și flexibilitate în timpul alergării.

Branțul moale și flexibil 3D VECTIV crește suplimentar confortul de utilizare, reducând sarcinile și distribuindu-le uniform pe întregul picior. Datorită acestui fapt, picioarele noastre obosesc mai puțin. Un „efect secundar” este acela că riscul de abraziune și vezicule este minimizat.

Pe de altă parte, adevăratul avantaj al inovatorului pantof de alergare The North Face Vectiv este protecția împotriva rănilor rezultate din suprasolicitări repetate. Aceste beneficii le simțim pe propria piele, mai ales în timpul alergărilor lungi.

Pantofii din seria Vectiv surprind și la nivel vizual. Arată ca o combinație între un pantof și niște șosete. Limba este integrată în partea superioară. Știm deja această soluție de la pantofi de la alte mărci – aici, însă, producătorul a făcut un pas mai departe. De fapt, trebuie spus că limba este complet integrată cu partea superioară.

Mai mult, a fost utilizată o fibră textilă fără sudură. Pantoful poate fi purtat fără șosete, ceea ce crește semnificativ confortul utilizării sale. Partea superioară realizată din material Matryx oferă un sprijin excelent și stabilizează piciorul la orice tip de activitate sportivă.

Matryx – ce este?

Materialul Matryx este utilizat într-o varietate de sporturi. Printre altele, este folosit pentru a crea partea superioară a pantofilor de fotbal, rugby, fotbal sau tenis. Interesant este faptul că datorită rezistenței sale foarte mari, acest material este utilizat și în producția de încălțăminte de lucru, de exemplu pentru lucrul la înălțimi mari.

Matryx este un amestec de Kevlar și poliamidă de înaltă clasă, obținut din materiale reciclate. Mai mult decât atât, este flexibil și răspunde la expansiunea naturală a piciorului (umflarea) dacă se întâmplă să alergi mult.

Ce se întâmplă în revoluția The North Face?

Dacă ne uităm la noua colecție de pantofi din seria Vectiv, putem vedea cu ușurință că niciunul dintre elementele tălpii nu reprezintă o descoperire în sine. Compania americană a folosit experiența altor producători în domeniul construcției adidasilor pentru alergare prin utilizarea cauciucului cu parametri adecvați și o căptușeală interioară care amortizează șocurile.

De asemenea, materialul Matryx din care sunt fabricate fețele este deja utilizat pe scară largă în alte sporturi. Revoluția în dezvoltarea pantofilor de alergare inovatori este:

  • combinarea cu pricepere a unor soluții moderne
  • dezvoltarea a trei modele de pantofi pentru utilizări diferite, în funcție de stilul de alergare al utilizatorilor.

Rezultatul este patru modele de încălțăminte din seria Vectiv: Flight, Infinite, Escape și Enduris.

The North Face Flight Vectiv

Modelul este dedicat în primul rând alergătorilor care caută pantofi ușori și dinamici. Partea superioară din plasă Matryx și combinația de materiale pentru talpă se bazează pe o construcție unică. Pantoful este puternic ridicat la vârf. Datorită acestui fapt, utilizatorul câștigă mai multă dinamică la fiecare pas.

În plus, o placă din fibră de carbon în jurul piciorului este plasată în talpă pentru o mai bună stabilizare. Pentru aceasta avem un finisaj complet integrat cu limba superioară, moale, căptușit. Toate acestea înseamnă că pantoful este cu adevărat stabil pe picior.

Datorită stabilității și aderenței, pantofii sunt perfecți pentru trasee lungi și intense pe trasee de mici altitudini.

The North Face Infinite Vectiv

Un model minunat pentru alergătorii mai experimentați, pe terenuri mai complicate. Talpa de carbon a fost eliminată și a fost utilizat în schimb materialul flexibil 3D Pebax. Scopul acestei soluții este de a oferi dinamică a pasului și flexibilitate pe diferite tipuri de teren.

Vor funcționa la fel de bine pe urcări abrupte ca pe coborâri intense, care vă permit să „scurtați” timpul destinat alergării. Talpa este puțin mai dură la călcâie și mai moale la degetele de la picioare, ceea ce conferă o bună senzație pe sol. Pantoful arată mai clasic decât modelul inițial, Flight. Limba nu este complet integrată cu partea superioară, dar este ușor căptușită – această soluție va fi pe deplin apreciată în timpul alergării.

The North Face Enduris Vectiv

Modelul Enduris este potrivit pentru alergări lungi, când confortul este deosebit de important. Datorită tălpii excepțional de moale și absorbantă, aceasta va fi utilă atât pe traseele montane, cât și pe cele de asfalt. Pantofii sunt mai puțin dinamici decât modelele Flight sau Infinite, dar previn rănirea chiar mai bine.

Grosimea talpii în zona unde este călcâiul este de 31 mm, cu 6 mm mai mult decât spre degetele de la picioare. Nu numai branțul flexibil este responsabil pentru senzația de stabilitate și confort, ci și materialul din TPU.

The North Face Vectiv Escape

Modelul este ideal pentru antrenamente intensive pe o suprafață variată, ușoară și dinamică. O talpă groasă cu balans de 6 mm este responsabilă pentru dinamica pasului.

Diferă de modelul Flight cu o talpă de cauciuc ușor mai plină, care protejează partea din față și părțile laterale ale piciorului de contactul cu pietre sau rădăcini de copaci. Perfect pentru antrenament în zilele calde datorită ventilației excelente și a gestionării umidității (datorită branțului interior OrthoLite).

Senzații noi la fiecare pas

Seria Vectiv reprezintă pantofi de alergare pe deplin adaptați nevoilor și așteptărilor noastre.

Unii alergători urmăresc traseele verticale, în timp ce alții doresc sprijinul versatil al piciorului pe diferite tipuri de teren natural. În cele din urmă, unii oameni caută în primul rând confort în antrenamentul zilnic.

O revoluție în designul și producția de pantofi The North Face este răspunsul la toate aceste nevoi. Alergarea în ei nu este doar eficientă și sigură, ci pur și simplu plăcută!

Brandul North Face a introdus un model și în sectorul încălțămintei de trekking. Rezultatul este modelul Exploris Mid FUTURELIGHT cu caracteristici excelente de aderență și absorbție a șocurilor și un aspect distinctiv.