CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”
Instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș
ro  |  en
Home Promovarea in Islanda Informatii despre proiect / Comunicate de presa

          Informare publica - Presa

COMUNICAT   DE   PRESA

                                                                                      Ştefăneşti, 5 iunie 2015

 

            Centrul de Cultură “Brătianu”, în parteneriat cu Şcoala Publica din Akureyri, Islanda anunţă lansarea proiectului “Promovarea identităţii culturale româneşti prin ateliere de artă, folclor şi tradiţii pentru comunitatea islandeză din Akureyri ”.

Proiectul este finanţat prin Programul PA17/RO13 “Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”- Cererea de proiecte mici, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, gestionat în România de Ministerul Culturii-Unitatea de Management a Proiectului.

Proiectul va fi implementat timp de 6 luni, începând cu 1 iunie 2015.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 66.075 RON.

Scopul proiectului constă în determinarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale, consolidarea dialogului intercultural prin  promovarea tradiţiilor şi a meşteşugurilor  româneşti în rândul  comunităţii din Akureyri, Islanda.

Grupul  ţintă al proiectului este reprezentat de autorităţi ale  administraţiei publice locale din Akureyri şi în mod special de  elevi ai Şcolii Publice Oddeyrarskoli.

Activităţile proiectului constau în organizarea  unor ateliere meşteşugăreşti, expoziţii de fotografii cu obiectele realizate de meşterii populari şi cu imagini din zona Argeşului şi Muşcelului, prezentarea unui film documentar despre meşterii populari şi arta lor, pe parcursul a 3 zile.

    Toate activităţile proiectului se vor derula în  cadrul Şcolii Publice din Akureyri, Islanda.

Persoană de contact :

 Simona Şerban – coordonator proiect

Tel./fax.: 0248/266703, 0248/266551;  e-mail: culturaccb@yahoo.com

 

 

               

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESA       

DE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI,

TRICOLORUL A FOST ARBORAT ÎN ISLANDA

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

            Centrul de Cultură „Brătianu” anunță că în perioada 29 noiembrie – 05 decembrie a avut loc evenimentul principal din cadrul proiectului   “Promovarea identităţii  culturale româneşti prin ateliere de artă, folclor şi tradiţii pentru comunitatea islandeză din Akureyri ”,eveniment ce s-a desfăşurat în cadrul Şcolii Publice din oraşul  Akureyri, Islanda.

In cadrul acestui eveniment s-au organizat ateliere de lucru prin implicarea elevilor şcolii partenere, sub îndrumarea meșterilor populari Ion Rodoş, Ionuţ Rodoş şi Ştefănica Crişan, expoziţii de fotografii cu peisaje din  judeţul Argeş şi a fost prezentat un film documentar cu meșterii populari.Activităţile practice s-au desfăşurat pe parcursul a trei zile 1,2 şi 3 decembrie 2015,cu participarea directă a copiilor şi profesorilor din şcoala parteneră şi a publicului larg din Akureyri.

Scopul proiectului a constat în promovarea tradiţiei româneşti în rândul unei comunităţi ce nu are informaţii suficiente despre istoria şi cultura ţării noastre, ajutând astfel la conturarea imaginii României în spaţiul diversităţii culturale europene, prin realizarea unor ateliere meşteşugăreşti, expoziţii de fotografie cu obiectele realizate de meşterii populari şi cu imagini din zona Argeşului şi Muşcelului, prezentarea unui film documentar despre meşterii populari şi arta lor.Grupul  ţintă al proiectului a fost comunitatea locală din oraşul Akureyri, Islanda, peste 500 de elevi, profesori şi alți membri ai comunității.

Obiectivele proiectului au fost atinse, acestea fiind:

            - Determinarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural, prin promovarea identităţii culturale româneşti, cu ajutorul atelierelor de artă, tradiţii şi meşteşuguri pentru comunitatea islandeză din Akureyri.

           - Consolidarea relaţiilor bilaterale între operatorii culturali români şi cei din statele donatoare, respectiv Islanda, prin derularea activităţilor proiectului în cadrul Şcolii Publice din Akureyri.

           - Creşterea mobilităţii la nivel internaţional pentru meşterii populari români şi operele lor.

Proiectul“Promovarea identităţii  culturale româneşti prin ateliere de artă, folclor şi tradiţii pentru comunitatea islandeză din Akureyri ” se derulează în cadrul Programului PA17/RO13 – „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, care face parte din Mecanismul FinanciarSEE 2009-2014.  Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat cu Ministerul Culturii – Unitatea de management a Proiectului cu nr. PA17/RO13 - SP21 la data de  23.04.2015 și se desfășoară pe o perioadă de 6  luni  începând  de la 01 iunie 2015. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 66.075 RON.

 

                  Persoană de contact / Manager de proiect– Simona Şerban

            Tel./fax.: 0248/266703, 0248/266551; e-mail: culturaccb@yahoo.com

 

 

               

 

Noutăți și evenimente

15.10.2019 - Anunț
Stimați vizitatori, Vă aducem la cunoștință că în ziua de 19 octombrie 2019 instituția va fi închis...
Continuare


24.07.2019 - Anunt
Stimați vizitatori, Vă aducem la cunoștință că în ziua de 26 iulie 2019 se vor executa la Centrul...
Continuare


04.07.2019 - Concert SoNoRo Conac
Joi, 11 iulie 2019, ora 19.00. Vă așteptăm!
Continuare


© 2013 CENTRUL DE CULTURĂ "BRĂTIANU"