CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”
Instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș
ro  |  en
Home Obiecte de activitate Proiecte în derulare

Tradiţii argeşene la 50 km de Cercul Polar

 

Vă aducem la cunoştinţă semnarea unui contract de finanţare între Centrul de Cultură “Brătianu” şi Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului.

Proiectul este înregistrat la Ministerul Culturii cu  nr. PA17/RO13-SP21/23.04.2015 şi vizează acordarea finanţării nerambursabile pentru implementarea proiectului cu titlul Promovarea identităţii culturale româneşti prin ateliere de artă, folclor şi tradiţii pentru comunitatea islandeză din Akureyri” ,  în cadrul Programului  PA17/RO13  „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

Proiectul are ca scop promovarea imaginii şi vizibilităţii Centrului de Cultură “Brătianu” prin desfăşurarea de activităţi pentru promovarea tradiţiei româneşti în rândul unei comunităţi ce nu are informaţii suficiente despre cultura şi istoria ţării noastre, ajutând astfel la conturarea imaginii Romaniei în spaţiul diversităţii cultural europene.

            Centrul de Cultură Brătianu are ca partener în cadrul proiectului Școala publică din Akureyri (Oddeyrarskóli Akureyri) care a fost înfiinţată  la 6 decembrie  1957 şi face parte din sistemul public de învățământ al oraşului. În prezent, sunt înscrişi 195 de elevi, cu vârstele cuprinse între 6 şi 16 ani şi sunt angajate 40 de persoane (corp didactic şi personal administrativ). Motto-ul sub care funcţionează această şcoală este următorul: responsabilitate, respect, prietenie.

Pe lângă activitățile specifice unei instituţii de învăţământ, în şcoala din Akureyri se desfăşoară o serie de proiecte conexe, menite să îi implice pe elevi în activităţi diverse.

Astfel, printre activităţile extra-curriculare desfăşurate putem enumera:

  • activităţi recreative şi de after-school;
  • activităţi de dezvoltare a deprinderilor elevilor (SMT school skills) menite să creeze o atmosferă deschisă în cadrul şcolii şi o bună colaborare între elevi şi profesori;
  • activităţi de implementare a metodei americane “positive behavior support” – sprijin pentru dezvoltarea unui comportament pozitiv şi a programului de training pentru părinți (PMT Parents);
  • programe/ cursuri privind: bunăstarea și sănătatea umană, sustenabilitate, drepturile omului, democrație, egalitatea de gen, creativitate;

consiliere pedagogică.

Implementarea cu succes a proiectului "Promovarea identităţii culturale româneşti prin ateliere de artă, folclor şi tradiţii pentru comunitatea islandeză din Akureyri" se va realiza graţie unei bune colaborări între solicitantul finanţării – Centrul de Cultură “Brătianu” şi partenerul său de proiect - Oddeyrarskóli Akureyri.

Din punct de vedere financiar, contribuţia partenerului la proiect va fi 0 %, solicitantul fiind cel care va trebui să deruleze toate achiziţiile de bunuri şi servicii, până la momentul rambursărilor din cadrul proiectului.

 

          

 

 

  Informare publica - Presa

 

COMUNICAT   DE   PRESA

 Ştefăneşti, 5 iunie 2015

 

            Centrul de Cultură “Brătianu”, în parteneriat cu Şcoala Publica din Akureyri, Islanda anunţă lansarea proiectului “Promovarea identităţii culturale româneşti prin ateliere de artă, folclor şi tradiţii pentru comunitatea islandeză din Akureyri ”.

Proiectul este finanţat prin Programul PA17/RO13 “Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”- Cererea de proiecte mici, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, gestionat în România de Ministerul Culturii-Unitatea de Management a Proiectului.

Proiectul va fi implementat timp de 6 luni, începând cu 1 iunie 2015.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 66.075 RON.

Scopul proiectului constă în determinarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale, consolidarea dialogului intercultural prin  promovarea tradiţiilor şi a meşteşugurilor  româneşti în rândul  comunităţii din Akureyri, Islanda.

Grupul  ţintă al proiectului este reprezentat de autorităţi ale  administraţiei publice locale din Akureyri şi în mod special de  elevi ai Şcolii Publice Oddeyrarskoli.

Activităţile proiectului constau în organizarea  unor ateliere meşteşugăreşti, expoziţii de fotografii cu obiectele realizate de meşterii populari şi cu imagini din zona Argeşului şi Muşcelului, prezentarea unui film documentar despre meşterii populari şi arta lor, pe parcursul a 3 zile.

    Toate activităţile proiectului se vor derula în  cadrul Şcolii Publice din Akureyri, Islanda.

Persoană de contact :

 Simona Şerban – coordonator proiect

Tel./fax.: 0248/266703, 0248/266551;  e-mail: culturaccb@yahoo.com

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noutăți și evenimente

15.10.2019 - Anunț
Stimați vizitatori, Vă aducem la cunoștință că în ziua de 19 octombrie 2019 instituția va fi închis...
Continuare


24.07.2019 - Anunt
Stimați vizitatori, Vă aducem la cunoștință că în ziua de 26 iulie 2019 se vor executa la Centrul...
Continuare


04.07.2019 - Concert SoNoRo Conac
Joi, 11 iulie 2019, ora 19.00. Vă așteptăm!
Continuare


© 2013 CENTRUL DE CULTURĂ "BRĂTIANU"