CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”
Instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș
ro  |  en
Home Obiecte de activitate Educatie culturală

De-a lungul celor 26 de ani, câţi s-au scurs de la înfiinţarea sa, Centrul de Cultură "Brătianu" a organizat şi a găzduit importante reuniuni de profil: conferinţa susţinută de prof. univ. dr. Valeriu Dobrinescu, intitulată Familia Brătianu şi relaţiile internaţionale; lansarea propriei pagini web (mai 1999); masa rotundă Stilul neoromânesc la care au participat membri ai Uniunii Arhitecţilor din România, alte personalităţi culturale; prima expoziţie de fotografie dedicată clădirilor în stil neoromânesc, din zona Argeşului şi Muscelului (februarie 2000); deschiderea circuitului turistic şi a expoziţiei permanente - primul pas către realizarea Muzeului Memorial Brătianu; colocviul destinat cunoaşterii şi protecţiei ansamblului arhitectural ridicat de familia Brătianu; colocviul naţional Cartea şi scriitorii români în tranziţie, la care au participat peste 40 de scriitori, editori şi organizatori de programe culturale din România (iulie-august 2000); Tabăra de Tradiţie şi Artă Decorativă Sâmedru la Florica, ce s-a bucurat de o largă audienţă din partea elevilor, selectaţi din şcolile comunei Ştefăneşti, a artiştilor plastici - profesori la Liceul de Artă Dinu Lipatti din Piteşti - şi a reprezentanţilor Centrului Naţional de Conservare şi Valorificare a Tradiţiilor şi Creaţiei Populare (octombrie); Concursul Naţional de Creaţie Poetică Ion Pillat.

Acţiunea de impact a Centrului de Cultură "Brătianu" este Simpozionul Naţional Brătienii în istoria României, organizat anual, în toamnă, ce reprezintă deja o tradiție.

În anul jubiliar 2003, instituţia a organizat o serie de activităţi menite să contribuie la aprofundarea şi mediatizarea, de o mai mare amploare, a informaţiilor despre istoria familiei Brătianu şi a locurilor unde aceasta a trăit. De asemenea, între ţelurile urmărite consecvent de Centrul de Cultură "Brătianu" se numără şi cele de promovare a actului cultural de calitate, indiferent de domeniul de referinţă, şi de creare a mediului ambiant adecvat realizării cu succes a scopurilor fiecăreia dintre acţiunile derulate.

Anul 2013 a fost un an important pentru instituție, împlinindu-se  20 de ani de la înființarea sa. O serie de manifestări au avut loc cu această ocazie, personalități de marcă  trecând pragul Vilei Florica.

Anul 2016 stă sub semnul unei masive campanii de promovare în școli, licee a Centrului de Cultură Brătianu, iar la sediul său, evenimentele care se desfășoară întregesc paleta de manifestări dedicate ilustrei familii Brătianu. 

 

Noutăți și evenimente

15.10.2019 - Anunț
Stimați vizitatori, Vă aducem la cunoștință că în ziua de 19 octombrie 2019 instituția va fi închis...
Continuare


24.07.2019 - Anunt
Stimați vizitatori, Vă aducem la cunoștință că în ziua de 26 iulie 2019 se vor executa la Centrul...
Continuare


04.07.2019 - Concert SoNoRo Conac
Joi, 11 iulie 2019, ora 19.00. Vă așteptăm!
Continuare


© 2013 CENTRUL DE CULTURĂ "BRĂTIANU"