CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”
Instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș
ro  |  en
Home Activități culturale

             În zilele noastre când de peste două decenii România eliberată din tenebrele  regimului  comunist şi-a ocupat locul cuvenit de istorie în marea familie a naţiunilor europene, iar ţara noastră şi-a redobândit statutul de stat democratic şi constituţional, garant al libertăţilor şi drepturilor cetăţeanului, reşedinţa Brătienilor de la Florica a renăscut, bucurându-se de un nou statut pe care îl merita cu prisosinţă. Ultragiată ca şi proprietarii ei de drept în perioada regimului totalitar, casa Brătienilor şi-a redobândit prin instituţia care o adăposteşte, Centrul de Cultură “Brătianu“, vocaţia de a fi însăşi raţiunea existenţei ei, nu numai o depozitară a unui valoros patrimoniu imobil ci şi o prezenţă inconfundabilă în spectrul cultural şi spiritual al ţării.

             Menirea Centrului este de a păstra şi valorifica o moştenire materială şi spirituală pe care Brătienii au încorporat-o în civilizaţia românească.

            Centrul de Cultură “Brătianu“ transmite experienţe şi tradiţii capabile să întreţină o atmosferă elevată şi relevantă care se înscrie neîndoielnic în beneficiul educaţiei permanente. Aşadar există un spirit rodnic şi fecund generat de oamenii care au trăit şi muncit în acest loc minunat, binecuvântat de o natură generoasă. Acest spirit a aparţinut unei familii de oameni vrednici, cinstiţi, demni, înzestraţi cu simţul onoarei, al corectitudinii şi al altruismului: Brătienii.

              Florica este un loc de excepţie pe harta monumentelor istorice din România şi datoria Centrului de Cultură este să devină o instituţie tot mai activă, funcţională şi eficientă.

 

 

Noutăți și evenimente

23.11.2017 - Simpozionul național Brătienii în istoria românilor, ediția a XIX-a
onsiliul Județean Argeș prin Centrul de Cultură „Brătianu” va organiza în data de 24 noiembrie 2017,...
Continuare


25.10.2017 - Simpozionul național In memoriam: Dinu Pillat, ediția a IV-a
Consiliul Județean Argeș prin Centrul de Cultură „Brătianu” va organiza în data de 26 octombrie 2017...
Continuare


18.10.2017 - Anunț
Stimați vizitatori, vă anunțăm că în zilele de 22,23 octombrie 2017 la instituția noastră se vor efe...
Continuare


© 2013 CENTRUL DE CULTURĂ "BRĂTIANU"